Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Ioana Duda

  • All
  • Favorite
  • Popular
  • Most rated
  • Expired
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Instinct – Ioana Duda
Deal
2 ani ago

Instinct – Ioana Duda

26,95 lei

Instinct este o colectie de proza scurta si primul pas hotarat al bloggeritei Ioana Duda in lumea literara. Cartea a cunoscut succesul imediat dupa lansare fiind vocea puternica a unei feministe care se revolta impotriva multitudinii de prejudecati si a ipocriziei. Ioana Duda nu se explica si nu se scuza, ea se dezbraca senzual de fiecare traire si o povesteste uneori elegant, metaforic iar alteori sfasietor de sincer si simplist. Autoarea nu amageste cu iluzii amoroase si povesti cu final fericit iar in felul ei brutal, reuseste sa creioneze ce inseamna o relatie in adevaratul sens al cuvantului: compromis, empatie dar si deziluzie pana la deceptii dureroase.

Evita sa ofere solutii pentru drame de orice fel si tine sa sublinieze ca in fiecare salasuieste forta de a merge mai departe. Umorul caracteristic al autoarei da o nota mai putin grava povestirilor ei , scotandu-le din sfera tragicului si facandu-le sa para obstacole banale. Ioana nu condamna viciile sau slabiciunile omenesti, ea le impaca si se impaca cu ele considerandu-le sarea si piperul extentei sale. In schimb, uraste visceral nedreptatea, prostia si lasitatea pe care nu se sfiieste sa le condamne in cuvinte taioase.

Cartea Ioanei Duda, publicata de catre editura Herg Benet, nu e o carte cu pretentii filosofice, e o carte despre viata si formele haotice pe care le imbraca uneori aceasta, despre om si singurul sau punct de sprijin in momente de cumpana: instinctul! Autoarea recunoaste ca traieste doar pentru si prin scris, motiv pentru care se lasa, fara rezerve, citita iar pe fiecare fila a cartii sunt asternute bucati reprezentative din sufletul ei. Aflandu-se intr-un moment de recuperare sufleteasca, declara ca deceptiile care au mutilat-o sufleteste nu sunt zadarnice , au slefuit-o si au modelat-o treptat in femeia puternica si joviala de astazi. Ioana Duda si-a castigat un binemeritat loc in literatura romana contemporana si un loc in sufletul multor cititori, mai intai prin intermediul blogului iar apoi prin Instinct, urmat de romanul „Jurnal primei mele morti”.

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Antidepresiv – Ioana Duda
Deal
short-message
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Maria Magdalena – Ioana Duda
Deal
short-message
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
202.ro
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0